woensdag 15 augustus 2012

Verkiezingen 2012... Partij voor de Toekomst (Lijst 20)

Johan Vlemmix heeft een wat getroubleerd verleden als het op verkieizingen aankomt. Vorige keer bleek hij gefraudeerd te hebben door namens anderen op zijn eigen partij te stemmen. De verzamelde volmachten werden zonder verdere inspraak gebruikt. Nu waagt hij zich weer op het politieke toneel, waarbij hij zijn excuses heeft aangeboden en heeft gezegd dat dat natuurlijk niet netjes was, dat hij ontzettend fout zat zelfs.
De Partij voor de Toekomst zal waarschijnlijk niet in de kamer komen. Hoewel zetels er niet in zitten, hebben ze wel iets te bieden. Wie een tablet wil met gratis internettoegang, moet er voor zorgen dat de PvdT aan de macht komt. Helpt ook nog mee aan de bezuinigingen, want dat gratis internet op die tablet wordt ingezet als middel om de kosten voor de regering te verlagen.
Naar eigen zeggen kunnen er jaarlijks tientallen miljarden bespaard worden. Dat zou er voor zorgen dat er niet meer geleend hoeft te worden (door het overschot op de begroting), dat de staatsschuld afbetaald kan worden, dat de inflatie ingeperkt kan worden etc. etc.
En dat klinkt allemaal mooi en aardig, en ook de uitgangspunten van de Partij voor de Toekomst zijn mooi en aardig, maar de uitwerking van de plannen is wellicht nog wat te mager. Maar daar heeft de partij zelf al aan gedacht: ze vragen aan bezoekers van de site/leden/sympatisanten/iedereen om mee te denken en ideëen aan te dragen.
Pindakaas! zal deze keer niet op deze partij stemmen, maar wellicht in de toekomst? De uitgangspunten zijn, uiteraard, idealistisch, de doelen zijn dat ook en de oplossingen die de partij aandraagt zijn bijna allemaal net wat teveel toekomstmuziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten