zaterdag 11 augustus 2012

Verkiezingen 2012... Partij voor Mens en Spirit (Lijst 12)

Vol goede moed begon Pindakaas! aan het lezen van het partijprogramma van de Partij voor Mens en Spirit. De eerste tegenslag kwam als snel - de naam is een gruwel. Dan snappen we wel dat de partij zijn connectie met het spirituele wil aangeven, maar het blijft lelijk, ook al komt er een leuk acroniem door tevoorschijn.
De volgende tegenslag kwam redelijk snel. Hoewel de inhoudsopgave er veelbelovend uitziet - er gaat veel aandacht uit naar gelijkheid, financiële en sociale zekerheid (door gegarandeerde inkomens), duurzaamheid en vele andere goede zaken - gaat het inhoudelijk al snel mis met het willen oprichten van een nationale bank, die niet alleen eigenaar wordt van al het vastgoed van de overheid, maar ook van alle hypotheekdragende onroerende zaken, die door middel van huurkoop uiteindelijk wel het bezit worden van hun 'eigenaren'. Het is dan de bedoeling dat ABN AMRO wordt omgevormd, aangezien die volledig in het bezit van de Overheid is. Pindakaas! vroeg zich af wat er mis was met De Nederlandsche Bank, of de Bank Nederlandse Gemeenten, beiden onafhankelijke entiteiten - in tegenstelling tot ABN AMRO, die naar zijn aandeelhouders moet luisteren.
Maar goed. De drempel werd opgeworpen. Snel verder, maar de tegenzin brak op.
Eigenlijk is het toch wel duidelijk wat Pindakaas! van deze partij vindt, toch? Een New Age-confessionele partij, die weinig realiteitszin toont (Ze hebben een vier (4!) stappenplan voor het redden van de economie - lastenverslaging, sanering, reorganisatie en welvaartsgroei in feite. Simpel toch), voor zover Pindakaas! het kon zien hoor.
Dezee partij is ook zo'n holistische groep, die zich door hun 'spiritualiteit' verbonden voelt met alles. En als je je thuis voelt bij bomenknuffelaars en ietsisten (wat iedereen helemaal zelf moet weten), dan is dit misschien wel de club voor jou.
Pindakaas! kan niet zo goed tegen dat New Age gewauwel en de bijbehorende interessantdoenerij. De Pinda is dan ook wel een heel erg aardse noot, laten we het daar maar even op houden. Voorlopig doet Pindakaas! zijn duurzame plicht en gooit het programma van Mens en Spirit netjes in de papierbak. Bij de nieuwe Happinez en Flow

Geen opmerkingen:

Een reactie posten